Tarot si Astrologie: Cele 36 Secrete ale Zodiacului

Tarotul si Astrologia, desi folosite si in mod distinct, se intrepatrund in mod armonios, oferind astfel acces la o arie foarte abundenta de arhetipuri, simboluri si imagini care, la randul lor, prin contemplare si lucru practic si direct cu ele, aduc o intelegere noua, o viziune mai larga si mult mai profunda atat a cartilor de Tarot, cat si a hartii natale si a tranzitelor planetare.

Cursul contine ca. 33 ore de inregistrari video si fisiere cu texte pentru studiu.

In general, cartile de Tarot – cel putin cele “clasice” – contin deja incorporate in ele planetele, semnele zodiacale, decadele si elementele folosite in Astrologie. Intelegand si lucrand cu structura foarte coerenta din spatele corelatiilor dintre ele, pentru studentul ezoterismului va deveni foarte usor si clar cum sa aplice noua intelegere si sa foloseasca in mod uzual cu incredere cartile de Tarot.

Cele 36 Decade ale zodiacului – denumite si Fete – sunt “micile” Secrete ale Tarotului si Astrologiei, caci aduc la suprafata aspecte si elemente de obicei neglijate, adanc inradacinate sau mai putin observabile la prima vedere (la nivel de intelegere constienta) din subconstientul omului. Contemplarea asupra lor aduce astfel o valoare inestimabila atat in cunoasterea de sine, cat si ghidare practica in situatii si circumstante uzuale, zilnice, “palpabile”. Caci de fapt ele aduc la lumina raspunsurile aflate deja in noi! Dar poate ca intuitia este momentan inca blocata sau neglijata si astfel Tarotul devine un instrument foarte util pentru cel care doreste cu inima deschisa sa isi dezvolte si utilizeze cu incredere intuitia si discernamantul. In esenta, se devine un mai fin observator cu o capacitate de perceptie mult superioara.

Cursul contine ca. 33 ore de inregistrari video si fisiere pentru studiu (citit si contemplat): fisierul integral PowerPoint folosit in timpul cursului si alte fisiere care contin fragmente din textele antice si medievale structurate ca referinta pentru fiecare tema / carte de Tarot discutata.

Notiuni minime de Astrologie sunt de dorit, dar nu este obligatoriu. Ar ajuta totusi sa existe vointa (dorinta sincera) in a studia si individual in acest sens. Sprijin exista, vointa si perseverenta raman in sarcina aceluia care cauta. Consider ca acela care isi va dedica cateva ore saptamanal in a practica temele oferite va reusi la finalul cursului sa foloseasca cu incredere cartile de Tarot.

Din cuprins:

  • Structura cartilor de Tarot: Arcana Majora si Arcana Minora
  • Structura Astrologiei: Planete, semne zodiacale, case si aspecte
  • Decadele, cele 36 Secrete ale Zodiacului si Guvernatorii lor planetari
  • Arcana Minora si Copacul Cabalistic
  • Corespondentele dintre Tarot si Astrologie
  • 36 Fete: Imagini si descrieri ale decadelor zodiacului asociate cu cartile de Tarot din texte antice si medievale
  • Constelatii & Stele fixe

Investitie: 1500 ron

Inscrierea se efectueaza prin email: iermina.herciu@gmail.com

Dupa inscriere cursul va fi trimis prin email (prin linkuri de transfer).